Durf jij het aan? Midden in de nacht wandelen door de meest afgelegen gebieden van Rotterdam, gebieden die je normaal gesproken ’s nachts zou vermijden.

Want alleen al in Nederland:

Zijn twee op de drie vrouwen tussen de 12 en 25 in het afgelopen jaar weleens lastiggevallen op straat en heeft 22 procent van de vrouwen te maken gehad met seksueel geweld.

Tijdens de Nacht Tegen Seksueel Geweld vragen wij aandacht voor dit wereldwijde probleem. En het geld dat jij voor jouw tocht ophaalt wordt besteed aan Plan International projecten gericht op de bescherming van meisjes en jonge vrouwen tegen seksueel geweld.

Locatie

Rotterdam wordt vaak gezien als een bruisende stad met een rauw randje, omdat het alles heeft: een modern stadscentrum met wolkenkrabbers, studenten, veel (sub)culturen, een bruisend uitgaansleven en niet te vergeten de Maas en de haven. In Rotterdam ga je niets vinden dat rauwer is dan de haven met z’n grote nostalgische loodsen, silo’s, kranen en braakliggende terreinen.

Je loopt samen met ons langs de spannendste, ongemakkelijkste en mooiste plekken van Rotterdam.

 

Wanneer

Zaterdag 11 maart 2023 (in de nacht van zaterdag 11 op zondag 12 maart)

Startpunt en finish: Stadshaven Brouwerij, Galileistraat 24 Rotterdam

Informatie over hoe je daar kunt komen met de auto, OV of watertaxi vind je hier. Voor deelnemers die met het openbaar vervoer komen rijden er in de ochtend van 12 maart pendelbussen naar Rotterdam Centraal.

Programma 

  • 23:00 – 00:00 uur Inloop + aanmelding deelnemers
  • 00:00 – 06:00 uur Wandeling twintig kilometer + rustposten
  • 06:00 – 07:00 uur Finish + ontbijt
  • 07:00 – 07:30 uur Uitloop

 

Schrijf je in

 

Lees hier hoe Plan International de strijd tegen seksueel geweld aangaat

Delen