Hoer!
Pssttt…neuken?
Jij bent nog lekker strak
Wil je mijn lul zien?

Meisjes en vrouwen proberen op allerlei manieren seksuele intimidatie en andere vormen van geweld te voorkomen en te vermijden. Zo kiezen ze bewust hun zitplaats in het openbaar vervoer uit, verbergen zich in een grote trui of achter een zonnebril, of bellen onderweg met een vriendin. Met andere woorden: ze voelen zich niet veilig omdat ze bang zijn om lastiggevallen te worden.

Ruim 80 procent van de Nederlandse meisjes en vrouwen heeft ongewenst seksueel gedrag ervaren in de openbare ruimte. Wereldwijd heeft 1 op de 3 vrouwen te maken gehad met seksueel en/of fysiek geweld en zijn 120 miljoen meisjes verkracht of op een andere manier misbruikt.*

Seksueel geweld is een groot probleem voor meisjes en vrouwen wereldwijd. Zij moeten de psychische en lichamelijke gevolgen vaak levenslang met zich meedragen.

 

 

Sharon (19) woont in Kampala, Uganda. Dat meisjes in deze stad het grootste risico lopen om ontvoerd of vermoord te worden, is voor Sharon geen verrassing. “Ik houd er rekening mee dat ik op een dag misschien het slachtoffer word.”

Lees hier het hele verhaal van Sharon.

Zet je in Tegen Seksueel Geweld!


Seksueel geweld is een ernstige schending de rechten van meisjes en vrouwen. Met de Nacht Tegen Seksueel Geweld vraagt Plan International aandacht voor dit wereldwijde probleem én halen we tegelijkertijd geld op voor projecten om seksueel geweld en straatintimidatie aan te pakken. Het door jou opgehaalde sponsorgeld wordt besteed aan het Safer Cities for Girls-programma van Plan International. Met dit wereldwijde programma werken we aan veilige en inclusieve steden.

Loop jij op 20 april 2024 mee tijdens De Nacht Tegen Seksueel Geweld? Schrijf je snel in!

Loop mee

 

* Bronnen: Plan International, WHO en Unicef.

Delen