Hoer

Pssttt…neuken?

Jij bent nog lekker strak

Wil je mijn lul zien?

 

Dit soort opmerkingen hebben twee op de drie meisjes en vrouwen in Nederland tussen de 12 en 25 jaar in het afgelopen jaar op straat aan moeten horen. Wereldwijd heeft tachtig procent van alle vrouwen te maken gehad met seksuele intimidatie in de publieke ruimte. Eén op de vijf meisjes en vrouwen op de vlucht krijgt te maken met seksueel geweld. Eén op de tien meisjes en vrouwen is ooit verkracht.

Cijfers waar je verdrietig, boos en stil van wordt. Maar we blijven niet stil zitten. Wereldwijd is seksueel geweld een structureel probleem. De gevolgen zijn verwoestend. Seksueel geweld kent geen grenzen en is onacceptabel. Dit moet stoppen!

Het tegengaan van seksueel geweld is onderdeel van diverse Plan International programma's. Zo wordt er in het Safer Cities project gepraat met mannen en jongens over de gevolgen van hun gedrag richting meisjes en hoe ze dit kunnen veranderen. Vooral de samenwerking met mannen in het openbaar vervoer, zoals buschauffeurs, zorgt voor veel verbetering. Juliet uit Uganda legt uit: “Eerder scholden ze ons nog uit, maar nu komen ze voor ons op en zien ze het als hun verantwoordelijkheid om meisjes en vrouwen veilig thuis te brengen.” Lees hier het hele verhaal van Juliet

 

Juliet (21) uit Kampala, Uganda neemt deel aan het Safer Cities programma. "Samen zoeken we naar oplossingen om seksuele intimidatie te voorkomen.” 

Loop mee tijdens De Nacht Tegen Seksueel Geweld en ga samen met Plan International de strijd aan. Het geld dat wij met dit evenement ophalen wordt in onze programmalanden besteed aan projecten gericht op de bescherming van meisjes en jonge vrouwen tegen seksueel geweld.

Seksueel geweld: Facts & Figures

Delen