Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen te maken met fysiek en/of seksueel geweld.

En dit wordt alleen maar erger. Als gevolg van de coronapandemie, oorlogen en natuurrampen neemt het risico op seksueel geweld tegen vrouwen toe.

Met de Nacht Tegen Seksueel Geweld vraagt Plan International aandacht voor dit enorme probleem. Tijdens een nachtelijke wandeling van twintig kilometer laten we zien dat we dit niet langer accepteren. Onderweg maak je kennis met de verhalen van meisjes en vrouwen uit onze projectlanden. Met het door jou opgehaalde sponsorgeld kunnen we in de ruim 75 landen waar Plan International werkzaam is situaties voor meisjes en vrouwen veiliger maken. In vluchtelingenkampen bijvoorbeeld, maar ook gewoon op straat. Dat doen we onder andere door training te geven aan mannen en jongens om hun gedrag te veranderen en door meisjes weerbaarder te maken. Zo geven we bijvoorbeeld sport- en toneellessen aan jongens waarin zij leren meisjes te respecteren.

 

Kom in actie voor meisjes zoals Sharon. Sharon (19) woont in Kampala, Uganda. Dat meisjes in deze stad het grootste risico lopen om ontvoerd of vermoord te worden, is voor Sharon geen verrassing. “Ik houd er rekening mee dat ik op een dag misschien het slachtoffer word.”

Lees hier het hele verhaal van Sharon.

 

onze aanpak facts & figures oorzaak en gevolg

 

Delen