Nacht Tegen Seksueel Geweld

In de nacht van 11 op 12 maart is Rotterdam het strijdtoneel tegen seksueel geweld. Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen te maken met seksueel geweld. Cijfers waar je verdrietig, boos en stil van wordt. Maar we blijven niet stil zitten. Doe mee met de nachtelijke wandeltocht van twintig kilometer door Rotterdam en ga samen met Moïse Trustfull, LAKSHMI en Yara Michels de strijd aan om dit te stoppen.

Op en langs de route maak je kennis met de verhalen van meisjes en vrouwen uit onze projectlanden en worden er verschillende belevingen aangeboden; een wandeling met impact en een rauw randje. 
 
Samen claimen we de nacht terug. Het inschrijfgeld voor deelname bedraagt 25 euro. Hiervoor krijg jij een unieke ervaring in nachtelijk Rotterdam, een welkomstdrankje, versnaperingen onderweg en een ontbijt.

Durf jij de uitdaging aan? Loop mee, laat je sponsoren en haal zoveel mogelijk geld op.

Alles over het evenement

 

Top acties Top teams
1
Lopen voor mezelf en andere slachtoffers van seksueel geweld
€ 1.110 111% Opgehaald
2
Ik loop mee om seksueel geweld te stoppen!
€ 553 55% Opgehaald
3
Ik loop mee om seksueel geweld te stoppen!
€ 537 67% Opgehaald
4
Ik loop mee om seksueel geweld te stoppen!
€ 525 105% Opgehaald
5
Ik loop mee om seksueel geweld te stoppen!
€ 475 95% Opgehaald
Bekijk alle
1
Lopen om seksueel geweld te stoppen
€ 2.793 88% Opgehaald
2
Wij lopen mee om seksueel geweld te stoppen
€ 1.901 70% Opgehaald
3
Wij lopen mee om seksueel geweld te stoppen
€ 1.461 54% Opgehaald
4
Wij lopen mee om seksueel geweld te stoppen
€ 910 45% Opgehaald
5
Wij lopen mee om seksueel geweld te stoppen
€ 890 89% Opgehaald
Bekijk alle

Laatste donaties

€ 15
03-02-2023 | 13:39

Monique

Aan: Ik loop mee om seksueel geweld te stoppen!
Bekijk alle
24 januari 2023 Het cruciale belang van goede zorg Toegang tot hulpverlening is van essentieel belang als je slachtoffer bent geworden van seksueel geweld. Hieronder lees je het verhaal van deelnemers Charlotte, Thea en Germa. Deze drie gedreven dames zijn werkzaam op de Spoedeisende hulp (SEH) van Treant Zorggroep en zijn daarnaast opgeleid als Forensisch Verpleegkundigen. "Treant maakt onderdeel uit van het Centrum Seksueel Geweld Groningen - Drenthe. Dit houdt in dat wij als Forensisch verpleegkundigen slachtoffers van seksueel geweld ondersteunen en begeleiden tijdens het Forensisch en/of medisch onderzoek wat plaatsvindt op de SEH van Treant. De Impact van seksueel geweld Wij weten wat voor impact seksueel geweld op iemand heeft en wat voor leed en gevolgen dit met zich meebrengt. Impact van verkrachting of aanranding is vaak niet zichtbaar. Het gedrag dat mensen laten zien is soms onbegrijpelijk en onvoorspelbaar. Waar de één stoïcijns doorgaat, klapt de ander in elkaar. Ook kan dit enorme gevolgen hebben op latere leeftijd, zowel psychisch als lichamelijk. Dit geldt natuurlijk voor iedereen die wereldwijd slachtoffer is geworden van seksueel geweld. Toen wij hoorden van de Nacht Tegen Seksueel Geweld waren wij gelijk gemotiveerd om hieraan bij te dragen. Wij vinden het belangrijk om het thema seksueel geweld onder de aandacht te brengen, seksueel geweld moet stoppen!" Dank aan Charlotte, Thea en Germa voor hun cruciale zorg aan mensen die slachtoffer zijn geworden van seksueel geweld. Hulpverlening is ontzettend belangrijk, zo ook in vluchtelingenkampen waar één op de vijf meisjes te maken krijgt met seksueel geweld. Lees hier hoe Sarah deze meisjes in een van 's werelds grootste vluchtelingenkampen ondersteunt.
Lees meer
Delen