Wij lopen mee tijdens de Nacht Tegen Seksueel Geweld, jij toch ook?

Hallo mijn naam is Susan Meijburg en ik ben actief lid van Seksueel Welzijn Nederland, een stichting en hechte community met een heldere missie; gelijkheid en genot de norm maken. 

11 maart loop ik mee tijdens de Nacht Tegen Seksueel Geweld in Rotterdam. Jij toch ook?

Seksueel geweld komt nog veel te vaak voor en is dichterbij dan je denkt, 1 op de 2 vrouwen en 1 op de 5 mannen heeft in hun leven fysiek seksueel grensoverschrijdend gedrag meegemaakt. Seksueel geweld vormt dan ook een groot cultureel en structureel probleem in onze samenleving, een pijnlijke realiteit die we niet langer willen of kunnen negeren.

Wegkijken helpt niet maar de cancelcultuur evenmin. We zullen preventief te werk moeten gaan, slachtoffers ondersteunen en empowereren in plaats van te victim-blamen, met elkaar maar ook met daders in gesprek (blijven) gaan.

Wanneer meiden en vrouwen hun eigen plezier en genot serieus gaan nemen lopen ze minder kans om seksueel grensoverschrijdend gedrag mee te maken. Weten hoe je seks lekker kunt maken is dus heel belangrijk. Zoals Ellen Laan, seskuoloog en oprichter van SWN, treffend zei 'Pas wanneer je weet hoe een 'ja' voelt kun je ook 'nee' zeggen. 

Als professionals en ervaringsdekundigen kennen we de enorme impact die seksueel geweld op je leven kan hebben en hoe belangrijk seksueel welzijn is voor ons algehele welzijn. Door mee te lopen willen we het stigma op seksueel geweld en slachtofferschap verminderen en bespreekbaar maken, het kan iedereen overkomen en het is niet jouw schuld. Ook niet als je s' nacht op straat loopt, geen nee zei of bepaalde kleding droeg.

Wil jij ook dat er meer aandacht komt voor seksueel geweld en minder stigma op dit ingrijpende thema? Sponsor ons dan tijdens de nacht tegen seksueel geweld en steun Plan International.

Wil je meer info wat Plan International met jouw hulp doet? Check dan: Onze aanpak (nachttegenseksueelgeweld.nl)

Tot dan,

Susan

Check SWN via Homepage | Seksueel Welzijn Nederland 

Laatste donaties

€ 5
11-03-2023 | 13:38

Anoniem

Ik had graag meegelopen. Ik steun dit onderwerp zodat het zichtbaar blijft en voor constructieve (positieve) aandacht.
Lees meer
Bekijk alle
Delen