Waarom ik op sta tegen seksueel geweld

Wauw. Dit soort dingen gaan nooit in de koude kleren zitten.

Nadat ik vorig jaar naar buiten kwam met mijn eigen verhaal en meer dan €2000,- had opgehaald met mijn actie tegen seksueel geweld van the United Nations Women, wil ik dit jaar opnieuw in actie komen. Daarom loop ik samen met Mel en iedereen die zich geroepen voelt of mij en anderen wilt steunen, in de nacht van 11 maart, 20 kilometer door de donkerste straatjes van Rotterdam tegen seksueel geweld.

Seksueel geweld, seksuele intimidatie en seksueel misbruik zijn nog steeds moeilijke onderwerpen. Ik snap dat het lastig is om erover te praten. Dat heb ik ook bijna 10 jaar lang niet gedurfd. Ik wil het taboe doorbreken en ook aan andere vrouwen en meisjes laten zien dat het oké is om erover te praten en dat je nooit alleen bent. Dat er altijd hulp is als je erom vraagt en dat je altijd je verhaal mag doen.

Seksueel geweld is niet altijd een verhaal over een enge man in een steegje. Het zijn vaak juist de mensen die we kennen. Een op de drie vrouwen en meisjes wereldwijd heeft te maken met seksueel geweld. Daarom wil ik door middel van deze actie, meer aandacht vragen voor het onderwerp en samen het gesprek openen. Het zou enorm veel betekenen als je ons wilt steunen hierin. Je kunt doneren via deze pagina. Ook ben je altijd welkom om mee te lopen. Want samen sta je sterker dan alleen.

Bedankt dat je de tijd wilde nemen om dit te lezen. Zo maken we allemaal, stapje voor stapje, het verschil.

Mocht je zelf hierover, of over iets anders willen praten waar je mee rond loopt? Schroom dan niet om me een berichtje te sturen of professionele hulp te zoeken. Je bent niet alleen. ♥

Laatste donaties

€ 5
27-03-2023 | 15:54

Troy

Super bezig!
Bekijk alle
Delen