Stap voor stap - doe je mee?

Ik ben Legien, MeToo coach. Loop je met mij mee?

Ik praat graag met jou over deze ontzettend complexe problematiek van seksueel geweld. Hoe pakken we het aan? Stap voor stap, beetje bij beetje.

Ik ben overtuigd dat een ieder bij kan dragen op een eigen manier. Of het nu luisteren is naar een verhaal, waar iemand vertelt over diens ervaring van seksueel geweld. Of door het gesprek te voeren over positieve seksualiteit - juist hierover praten kan soms vervelende ervaringen voorkomen. Of door het gesprek gaande te houden op je werk, over wat acceptabel gedrag is, welkom complimenten wel en welke niet welkom zijn en vooral waarom. Of door als student bij je onderwijsinstelling aan te kaarten dat je vindt dat sociale veiligheid op de kaart mag.

Ik ben actief lid van Seksueel Welzijn Nederland, een stichting en hechte community met een heldere missie; gelijkheid en genot de norm maken. Daarnaast maak ik deel uit van de actiegroep van vrouwen die verkrachting hebben meegemaakt van Amnesty International NL voor de campagne #letstalkaboutyes. Verder ben ik betrokken bij diverse kennisplatformen en -netwerken rond seksueel geweld, in Nederland en België. Elkaar steunen, inspireren en samenwerken is key!

Uitbannen van seksueel geweld is een utopie. We zullen moeten dealen met deze omvangrijke problematiek. Hierin zie ik dat iedereen iets kan bijdragen. Laten we elkaar helpen en inspireren. Bijvoorbeeld in de Nacht tegen seksueel geweld.

Wil je meer info wat Plan International met jouw hulp doet? Check dan: Onze aanpak (nachttegenseksueelgeweld.nl)

Ik zie je graag 11 maart!

Legien

Check SWN via Homepage | Seksueel Welzijn Nederland 

Laatste donaties

€ 5
11-03-2023 | 22:52

Gilbert

Veel succes met de actie!
Bekijk alle
Delen