Nacht Tegen Seksueel Geweld

Seksueel geweld kent geen grenzen. Wereldwijd krijgt 1 op de 3 vrouwen te maken met seksueel en/of fysiek geweld. Cijfers waar je verdrietig, boos en stil van wordt. Maar we blijven niet stilzitten. Plan International organiseert jaarlijks de Nacht Tegen Seksueel Geweld, een wandeltocht van 20 kilometer in een van de grote Nederlandse steden. Met deze tocht willen we een vuist maken en opstaan tegen seksueel geweld. Loop jij met ons mee? 

Editie 2024

 

Claim samen met Plan International de nacht terug!

In de Nacht Tegen Seksueel Geweld lopen de deelnemers door de nacht langs plekken die niet altijd als veilig worden ervaren, om aandacht te vragen voor dit wereldwijde probleem. Daarnaast zamelen ze zoveel mogelijk geld in dat wordt besteed aan Plan International-projecten over de hele wereld. Bij alle programma's staat de bescherming van meisjes en vrouwen voorop. We zetten ons op vele manieren in om meisjes te beschermen tegen seksueel geweld en straatintimidatie. Zo identificeren we onveilige plekken in steden en sporen we overheden aan om deze plekken veiliger te maken. Ook zetten we in op het veranderen van het gedrag en de houding van jongens, zodat ze respectvoller met meisjes omgaan. Wil je meer weten over onze aanpak? Lees hier verder

 

Lees meer Lees minder
26 mei 2023 Nacht Tegen Seksueel Geweld wint Beste Campagne Award! Goed nieuws! Tijdens de Kentaa Fundraising Inspiration Day op 25 mei heeft Plan International voor de Nacht Tegen Seksueel Geweld de jaarlijkse award voor Beste Campagne gewonnen!  We zijn trots dat wij deze award in ontvangst hebben mogen nemen. Een super mooie vakprijs en een geweldige opsteker voor het team. We willen daarnaast onze deelnemers ontzettend bedanken voor alle inzet. Samen hebben we van dit evenement een groot succes gemaakt!   
Lees meer
Delen